PrinCesS @YuMu's FRienDs ™

Monday, 15 October 2012

HuKum MeMoToNg KuKu KeTiKa HaiD ™

During period session boleh potong kuku ke tak?

Mostly budak-budak sekolah zaman sekarang ni gunakan alasan :
 "saya period tak boleh potong kuku" bila ada spotchek  nak check kuku....

Actually dorang sebenanrnya berhajat simpan kuku...

Yaks!!!macam manalah perasaan simpan kuku panjang² nie...

oit!!!tak tau geli ke???
Kalau nak buat jahat sekalipon jangan lah gunakan hukum hakam agama untuk melepaskan diri....

Sometimes macam kaum ADAM juga..bila nak poligami je keluarlah statement "islam tak mengharamkan poligami...."

Nak kahwin satu lagi je.. "ikut sunnah nabi"

Come on...muak kot dengan alasan yang macam nie...


Alright nie ada sedikit bahan rujukan bersama...Potong kuku time period boleh ke tak...Asyik membaca je..mesti boring juga kan?So nie Adik post kan link UAI untuk rujukan bersama...

H0pefully,lepas nie...wahai kaum HAWA janganlah terlau cetek fikiran tue...Student especially,do the right thing in the best way!


** boleh potong kuku time period**


selingan untuk kaum ADAM :

Nak kahwin dua atau lebih?Adik ada petua...mantapkan grammar anda...

Significant???

Bila dah tau asas Singular and Plural barulah tip top niat nak berkahwin lebih dari 1...

tak faham???ok sila baca bahan berikutnya...

singular : CAR               plural : CARS
    singular : BOOK            plural : BOOKS


**hehehehe :p maaf ye...**

~till fingers meet keyboard again! lol ~


No comments: